Trine bastrup Møller, mezzosopran

 

Trine har studeret på Royal Academy of Music’s operaskole og National Opera Studio i London, og debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2007.

Trine modtog Reumerts talentpris 2008 for sine debutroller Amor og Valletto i Monteverdis Poppeas Kroning på Den Kgl. Opera, Holmen. For Den Kgl. Opera har hun også sunget en vandnymfe i Dvoraks Rusalka, Rosmira I Händels Partenope og Cherubino I Mozarts Figaros Bryllup. I denne sæson skal Trine synge Olga I Tchaikovskys Eugene Onegin og Mercedes I Bizets Carmen. Trine debuterede i Danmark 2006 som Dorabella i Mozarts Cosi fan Tutte for Den Ny Opera i Esbjerg, for hvem hun også har sunget Rosina I Rossinis Barberen I Sevilla, og hun har også sunget Bianca i Brittens Rape of Lucretia på Takkelloftet.

Trine er aktiv liedsanger og har bl.a. sunget liedkoncerter på Covent Gardens Linbury Studio, i Tivolis Koncertsal og for Det Danske Sangselskab. Hun har også uropført ny musik på Den Anden Opera, og lavet optagelser for DR P2.

Af øvrigt koncertrepertoire har Trine sunget f.eks. Mendelssohns Elias, Bachs Magnificat, Johannespassion, Mattæuspassion, Juleoratorium og H-moll messe, Vivaldis Gloria og Mozarts Requiem, og hun har optrådt med orkestrene Academy of St. Martin in-the-fields under Neville Marriner, Royal Philharmonic Orchestra, og herhjemme bl.a. med Aalborg og Odense Symfoniorkestre, Randers Kammerorkester, Athelas og Århus Sinfonietta.

Trine har modtaget mange priser og legater, deriblandt Elisabeth Dons Mindelegat 2009, Ålborg Operapris 2009, og Reumerts talentpris 2008.